Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stevensweert vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Stevensweert? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Stevensweert (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-stevensweert

Zonnescherm laten plaatsen in Stevensweert

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stevensweert via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm juist geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Stevensweert en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals besproken. Test of het volgens de handleiding is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Stevensweert

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Stevensweert is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot zo’n €2725. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende producten.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Disclaimer: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen bedragen tussen de €825 en €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen zo tussen de €450 – €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Stevensweert komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte tarieven liggen tussen de €340 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Stevensweert.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woningen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen variëren tussen de €650 en €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in huis met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Stevensweert: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €300 – €825. Bijgaand geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €57,50 en €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stevensweert: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €115 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €50 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Stevensweert: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als bijvoorbeeld kunststof, PVC, aluminium, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met prijsindicaties van €67,5 oplopend tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van pvc, stof, bamboe, hout, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stevensweert met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Stevensweert zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal keuzes: het soort model, materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In het volgende schema bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stevensweert in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €160
Lamellen180 x 180 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Stevensweert. In de volgende tabel bieden wij een overzicht met de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo & Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Weinor, Bece, Deponti, Novoferm, Husol, Roma & Schlappi, Swela, Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Maasgouw

Goedkope zonwering kopen in Stevensweert? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en verkopers in Echt, Ohé en Laak en Koningsbosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Stevensweert?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €625. Zonnescreens €205 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm betaal je ongeveer €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een standaard rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €795). Betaalbare binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Stevensweert?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Stevensweert. Hierbij komt een capabele vakman die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem fatsoenlijk installeren. Dankzij deze service profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6107

Plaats een reactie