Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Echt-Susteren vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Echt-Susteren? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens delen we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Echt-Susteren en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-echt-susteren

Zonnescherm laten plaatsen in Echt-Susteren

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Echt-Susteren door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel vakmannen in de gemeente. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Echt-Susteren en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De specialist hangt het uitvalscherm of de duettes zoals besproken. Test of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Echt-Susteren

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Echt-Susteren is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele artikelen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot wel €2900. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het systeem kan kapot waaien bij wind. De onkosten komen uit tussen de €850 tot wel €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen zo tussen de €425 – €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Echt-Susteren is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten bedragen tussen de €250 en €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €320 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Echt-Susteren.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Korte info over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen zo tussen de €620 tot €1925.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in huis via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Echt-Susteren: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 tot €800. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in diverse dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €60,00 tot €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Echt-Susteren: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht onkosten van €95 oplopend tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een kostenplaatje van €55 tot +/- €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Echt-Susteren: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals aluminium, kunststof, hout, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op prijzen van €75 tot +/- €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, stof, pvc, hout, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Echt-Susteren vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij om en nabij de €470 en lopen op tot €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Echt-Susteren zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei aspecten: de productcategorie, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Echt-Susteren in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €370
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Echt-Susteren. In het schema hieronder delen we een aanvulling op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA & Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti, Roma en Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Echt-Susteren

Goedkope zonwering kopen in Echt-Susteren? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna vergelijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website ontdek je ook monteurs en winkels in Sittard-Geleen, Roerdalen en Maasgouw.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, dessins en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Echt-Susteren?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €255 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €845). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, motiefjes en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Echt-Susteren?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Echt-Susteren. Hierbij komt er een gespecialiseerde expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model fatsoenlijk installeren. Dankzij de montageservice ben je zeker van ideale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6100, 6101, 6102Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie