Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Purmer vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Purmer? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast bieden we een indicatie van de kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Purmer en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-purmer

Zonnescherm laten plaatsen in Purmer

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Purmer door een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Purmer en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De montage-specialist monteert het zonneschermen of gordijnen zoals besproken. Check of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Purmer

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Purmer werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot wel €2625. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest praktische types.

Uitleg over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Let op: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten komen uit tussen de €825 tot zo’n €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven komen uit tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Purmer is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €275 t/m €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Meer informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen liggen tussen de €360 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Purmer.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen schommelen tussen de €740 tot €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Purmer: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €330 en €825. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €45,00 – €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Purmer: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €90 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Purmer: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, PVC, aluminium, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op een prijs van €80 tot zo’n €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, bamboe, hout, aluminium, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Purmer inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten bij gemiddeld €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Purmer zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, vast raam, schuifraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere zaken: de productcategorie, het soort materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Purmer in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €155
Lamellen250 x 150 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €310
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Purmer. In de volgende tabel verstrekken we informatie over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo & Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Roma, Novoferm en Milano, Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Purmer? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal kom je ook in contact met installateurs en shops in Beets, De Rijp en Schardam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het soort raam, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Purmer?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Buitenscreens €225 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €835). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raam). De totale bedragen hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Purmer?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Purmer. In dat geval komt in deskundige monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het product goed vastzetten. Zo profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is werkbaar, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1481

Plaats een reactie