Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Rijp vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in De Rijp? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €62,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch tegen hevige zon. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse modellen. Op dit portaal kan je aan de slag met een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij delen we de huidige tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in De Rijp en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-de-rijp

Zonnescherm laten plaatsen in De Rijp

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in De Rijp door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie juist bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit De Rijp en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De monteur hangt het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Loop na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in De Rijp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering De Rijp wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €275 tot €2650. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne types.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 tot €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 t/m €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in De Rijp is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven liggen zo tussen de €375 en €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen schommelen tussen de €290 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in De Rijp.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties komen uit tussen de €750 t/m €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie De Rijp: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten bedragen tussen de €310 tot €975. In het onderstaande stuk bespreken we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €57,50 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Rijp: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een luxueuze en landelijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op tarieven van €115 tot +/- €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht onkosten van €50 tot wel €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën De Rijp: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit tientallen systemen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, kunststof, stof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijskaartje van €80 tot +/- €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. kunststof, pvc, aluminium, stof, hout. Geschikt voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten vanaf €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in De Rijp voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij circa €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in De Rijp zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei keuzes: het type product, de materiaalkeuze, de afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Rijp in juli 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1350
Screenstot 400 cm breed€265 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €165
Lamellen200 x 180 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €300
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Rijp. In de onderstaande tabel verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo & Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Weinor, Roma & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Swela, Milano, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in De Rijp? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bekijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook monteurs en shops in Schardam, Graft en Hobrede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We delen nu de beste zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in De Rijp?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De verwachte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €230 per kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €840). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €135 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Rijp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in De Rijp. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten goed monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1483

Plaats een reactie