Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Edam-Volendam vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Edam-Volendam? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om je woning koel te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Via deze website kan je aan de slag met een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bieden we de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Edam-Volendam en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-edam-volendam

Zonnescherm laten plaatsen in Edam-Volendam

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Edam-Volendam via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en leukste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Edam-Volendam en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Edam-Volendam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Edam-Volendam is praktisch om de zon en warmte te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende designs en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 en €2900. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Disclaimer: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten bedragen tussen de €800 – €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 tot €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Edam-Volendam is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten variëren tussen de €280 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Edam-Volendam.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van het gebouw. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen tussen de €720 tot €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Edam-Volendam: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 – €875. In de box hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in talloze prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Edam-Volendam: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijzen van €110 tot wel €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijs van €62,5 tot wel €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Edam-Volendam: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen als onder andere PVC, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een kostenplaatje van €80 tot wel €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van bamboe, hout, pvc, kunststof, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Edam-Volendam op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Edam-Volendam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, valraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het soort systeem, materiaalgebruik, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Edam-Volendam in juli 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€245 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €150
Lamellen150 x 100 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Edam-Volendam. In de tabel hierna tonen wij informatie over de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Husol, Weinor, Roma, Deponti, Toppoint & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Swela, Milano, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Edam-Volendam? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje tref je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en shops in Waterland, Diemen en Amsterdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, motiefjes en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Edam-Volendam?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige investeringen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €245 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Edam-Volendam?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Edam-Volendam. In dat geval komt in ervaren expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het zonnescherm vakkundig installeren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1130, 1131, 1132Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie