Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bennekom vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Bennekom? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via onze site geven we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Bennekom en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-bennekom

Zonnescherm laten plaatsen in Bennekom

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bennekom door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Bennekom en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De monteur installeert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Bennekom

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bennekom is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2500. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest bekende oplossingen.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven komen uit tussen de €850 tot wel €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven komen uit tussen de €375 – €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Bennekom is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 t/m €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen liggen zo tussen de €370 – €1450 voor rolluiken bestellen in Bennekom.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze hebben invloed op het karakter van van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €660 tot €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bennekom: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €310 tot €900. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €62,50 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bennekom: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €95 tot +/- €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €52,5 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Bennekom: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit diverse soorten en materialen zoals o.a. hout, aluminium, bamboe, stof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijzen van €85 tot +/- €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals bamboe, hout, stof, pvc, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bennekom op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €470 en kunnen oplopen tot €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Bennekom bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, hordeur, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit model weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij zo’n €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, valraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: het artikel, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het schema hierna verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bennekom in juni 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €310
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Bennekom. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Gamma, Praxis & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Husol, Roma, Novoferm, Weinor, Bece en Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Ede

Goedkope zonwering kopen in Bennekom? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker check je ook montagebedrijven en winkels in Doornenburg, Otterlo en Angeren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Bennekom?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €250 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €765). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 per kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, prints en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bennekom?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Bennekom. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde installateur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het systeem goed vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6720, 6721

Plaats een reactie