Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Otterlo vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Otterlo? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina geven we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook verstrekken we gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Otterlo en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-otterlo

Zonnescherm laten plaatsen in Otterlo

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Otterlo door een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de goede manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk soort systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest actuele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Otterlo en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De installateur levert het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Check of het product goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Otterlo

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Otterlo is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende artikelen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 – €2825. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest bekende toepassingen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Advies: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €900 tot zo’n €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten variëren tussen de €350 t/m €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Otterlo is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen komen uit tussen de €325 en €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties variëren tussen de €340 en €1250 voor rolluiken bestellen in Otterlo.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van huizen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten bedragen tussen de €670 en €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Otterlo: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten schommelen tussen de €370 en €825. Bijgaand leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €52,50 tot €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Otterlo: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met kosten van €100 tot wel €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijs van €50 tot €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Otterlo: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, aluminium, hout, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €67,5 tot zo’n €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, bamboe, hout, stof, aluminium. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Otterlo in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij zo’n €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Otterlo zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij om en nabij de €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden berekend door te kijken naar verschillende keuzes: het type systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het volgende blokje bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Otterlo in september 2022.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€255 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €170
Lamellen150 x 100 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Otterlo. In het volgende blokje bekijk je details over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Bece, Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Roma en Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Ede

Goedkope zonwering kopen in Otterlo? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Angeren, Harskamp en Gendt.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ellard BuismotorenGoorsteeg 926718 TBEde
Voorst Verf- en Behangspeciaalzaak vanDorpsstraat 13/156732 AAHarskamp
Brink Schilders Van denLaarweg 806732 BNHarskamp
Roke Dekor Woninginrichting Gordijnen-Vloeren-ZonweringParkweg 81/A6717 HMEde
Aluzon-Ede Zonwering RolluikenNieuwe Maanderbuurtweg 106717 ASEde
Lijst met zonwering leveranciers in Ede (september 2022).

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, vormen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Otterlo?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €235 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een standaard rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €780). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €145 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het formaat, soort bediening, het materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Otterlo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Otterlo. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die de raampartij inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de expert het product fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6730, 6731

Plaats een reactie