Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gendt vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Gendt? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €57,50. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt tegen hevige zon. Vaak win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via deze website vind je een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Gendt en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-gendt

Zonnescherm laten plaatsen in Gendt

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gendt via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm juist opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gendt en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de montagepartner. De monteur levert het zonneschermen of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Gendt

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Gendt is heel erg handig om de zon en warmte te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende kleuren en maten. De kosten variëren tussen de €375 en €2875. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de beste modellen.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €825 t/m €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 tot €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Gendt is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 t/m €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven liggen zo tussen de €250 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Gendt.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven schommelen tussen de €660 tot wel €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gendt: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €330 – €800. Bijgaand bespreken we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 en €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gendt: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een luxe en authentieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €90 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan kosten van €60 tot wel €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Gendt: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten gigantisch veel kleuren en materialen als stof, hout, PVC, bamboe, kunststof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €70 tot +/- €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Gendt op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij circa €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Gendt zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Te monteren op: schuifraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei opties: het soort model, het soort materiaal, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gendt in juni 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gendt. In het volgende schema delen we informatie over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei en Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Toppoint, Weinor, Husol, Roma & Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson, Milano, Sunway.

Zonwering experts in regio van Lingewaard

Goedkope zonwering kopen in Gendt? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel verstrekken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en shops in Haalderen, Bennekom en Doornenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, stoffen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Gendt?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Zonnescreens €225 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Gendt?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Gendt. Hierbij komt er een capabele installateur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger of band werkt prima, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6690, 6691

Plaats een reactie