Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loppersum vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Loppersum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn enorm veel diverse toepassingen. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Ook geven we een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Loppersum en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-loppersum

Zonnescherm laten plaatsen in Loppersum

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Loppersum via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel degelijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en leukste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Loppersum en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De vakman plaatst de screens of de plissés zoals overeengekomen. Check of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Loppersum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Loppersum is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot €2800. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest praktische oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties liggen tussen de €825 – €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen bedragen tussen de €375 en €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Loppersum komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €275 – €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten schommelen tussen de €360 – €1300 voor rolluiken bestellen in Loppersum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten liggen tussen de €650 – €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Loppersum: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties komen uit tussen de €340 en €825. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €50,00 tot €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loppersum: heel simpel zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met kosten van €105 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht tarieven van €52,5 tot zo’n €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Loppersum: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen als aluminium, kunststof, hout, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €85 tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Loppersum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Loppersum zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van diverse aspecten: het type product, het materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bespreken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Loppersum in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €145
Lamellen100 x 50 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Loppersum. In de tabel hierna vergelijk je een overzicht met de grootste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma & Formido, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Husol, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint en Lumenguard, Copaco, Dickson, Milano, Swela, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Loppersum? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in t Zandt, Stedum en Wirdum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We delen nu de meest gekochte zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Loppersum?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De normale onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €265 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €810). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Loppersum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Loppersum. In die situaties komt een ervaren installateur die ieder raam opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de producten op de juiste manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger of band is acceptabel, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9919

Plaats een reactie