Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Startenhuizen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Startenhuizen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke modellen. Op dit platform verstrekken we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop delen we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Startenhuizen en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-startenhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Startenhuizen

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Startenhuizen middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles juist vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Startenhuizen en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De vakman monteert de screens of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Startenhuizen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Startenhuizen is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en maten. De kosten variëren tussen de €325 t/m €2525. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte keuzes.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen tussen de €425 t/m €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Startenhuizen is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen zo tussen de €200 tot wel €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen schommelen tussen de €290 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Startenhuizen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Offerte voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties liggen zo tussen de €710 t/m €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Startenhuizen: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €310 – €825. In de box hieronder beoordelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €57,50 tot €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Startenhuizen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een luxe en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €100 tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een kostenplaatje van €50 tot wel €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Startenhuizen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen zoals hout, PVC, bamboe, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een kostenplaatje van €82,5 oplopend tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Startenhuizen met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Startenhuizen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hordeur, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten vanaf €80 en lopen op tot €725.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, uitzetraam, valraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 hangen af van een aantal zaken: de productcategorie, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Startenhuizen in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€250 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €165
Lamellen150 x 100 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Startenhuizen. In het volgende schema bekijk je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei & FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint en Copaco, Sunway, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Startenhuizen? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna tref je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en showrooms in Stedum, Delfzijl en Westeremden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Startenhuizen?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Zonnescreens €240 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een basis rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €805). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het soort materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Startenhuizen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Startenhuizen. Hierbij komt er een deskundige vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de producten juist monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9924

Plaats een reactie