Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Termunten vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Termunten? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bekijk je gemiddelde kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Termunten en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-termunten

Zonnescherm laten plaatsen in Termunten

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Termunten door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste manier aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Termunten en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De professional installeert de screens of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Test of het netjes is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Termunten

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Termunten is praktisch om je woning wat te verkoelen. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende prints en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot €2725. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest praktische keuzes.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Advies: dit model kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties liggen tussen de €800 t/m €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 – €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Termunten is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €225 – €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen liggen zo tussen de €290 – €1300 voor rolluiken bestellen in Termunten.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties variëren tussen de €680 tot €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Termunten: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 – €950. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk op te hangen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €55,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Termunten: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijzen van €100 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht onkosten van €60 tot zo’n €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Termunten: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijv. stof, PVC, aluminium, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op onkosten van €85 oplopend tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van kunststof, pvc, hout, aluminium, stof. Handig voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Termunten in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Termunten zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: het model, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Termunten in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2100
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €150
Lamellen200 x 180 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €370
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Termunten. Hierna delen we een overzicht met de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei, Praxis en Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Roma, Deponti, Bece, Weinor, Novoferm & Sunway, Dickson, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Termunten? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook montagepartners en verkooppunten in Nieuwolda, Termunterzijl en Wagenborgen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de beste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Termunten?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De normale prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €205 per kozijn. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €755). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, de gewenste afmeting, soort bediening, het soort materiaal, prints en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Termunten?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Termunten. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten fatsoenlijk aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9947

Plaats een reactie