Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wagenborgen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Wagenborgen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij vind je een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Wagenborgen en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wagenborgen

Zonnescherm laten plaatsen in Wagenborgen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Wagenborgen via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk model geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Wagenborgen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De professional plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals afgesproken. Controleer of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Wagenborgen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wagenborgen is geschikt om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 en €2550. In het stukje hierna beoordelen we de meest gekozen modellen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het doek kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €875 – €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €300 t/m €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Wagenborgen is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €400 t/m €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Advies over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen schommelen tussen de €290 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Wagenborgen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven komen uit tussen de €650 en €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in huis met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wagenborgen: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven schommelen tussen de €320 en €875. In deze koopgids lees je informatie over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €62,50 – €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wagenborgen: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €110 tot +/- €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €55 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wagenborgen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals o.a. bamboe, hout, kunststof, stof, aluminium. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijzen van €77,5 oplopend tot €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Perfect voor grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij €70 en kunnen oplopen tot €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wagenborgen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wagenborgen zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, inzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij gemiddeld €72,5 en lopen op tot €675.

 • Te monteren op: uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type product, het soort materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wagenborgen in juli 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €165
Lamellen200 x 200 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wagenborgen. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach & Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Deponti, Weinor, Bece, Roma & Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Copaco, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Wagenborgen? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vind je ook monteurs en winkels in t Waar, Woldendorp en Nieuw Scheemda.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in diverse kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wagenborgen?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €260 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €120 per raampartij). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaaltypes, prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Wagenborgen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Wagenborgen. Hierbij komt een ervaren vakman die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering op de goede manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9945

Plaats een reactie