Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zeerijp vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Zeerijp? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je tientallen diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens geven we een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Zeerijp en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zeerijp

Zonnescherm laten plaatsen in Zeerijp

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zeerijp door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het geheel degelijk vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zeerijp en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De vakman hangt het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Zeerijp

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zeerijp is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €225 – €2575. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest gekozen types.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €900 tot €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €400 – €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Zeerijp is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen tussen de €250 t/m €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het comfort van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven komen uit tussen de €370 en €1325 voor rolluiken bestellen in Zeerijp.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €680 tot zo’n €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zeerijp: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen schommelen tussen de €380 – €975. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk op te hangen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €50,00 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zeerijp: eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en authentieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €95 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met tarieven van €60 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Zeerijp: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als onder andere aluminium, stof, kunststof, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht onkosten van €80 tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij circa €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zeerijp direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij zo’n €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zeerijp zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het soort systeem, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zeerijp in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €150
Lamellen100 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Zeerijp. In het volgende blokje bekijk je een aanvulling op de grootste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma, Praxis & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Bece, Toppoint & Copaco, Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Zeerijp? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en showrooms in Oosterwijtwerd, t Zandt en Leermens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, prints en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zeerijp?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €675. Buitenscreens €270 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €825). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €145 per raam). De totale kosten hangen af van: het product, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zeerijp?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Zeerijp. Dan komt er een ervaren montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten vakkundig monteren. Dankzij deze service geniet je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9914

Plaats een reactie