Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterwijtwerd vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Oosterwijtwerd? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel verschillende soorten. Op dit platform delen we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij vind je gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Oosterwijtwerd en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-oosterwijtwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterwijtwerd

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterwijtwerd via een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakwerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oosterwijtwerd en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oosterwijtwerd

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oosterwijtwerd wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige toepassingen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in allerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 – €2650. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest moderne types.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het systeem kan vies worden door regen. De kosten variëren tussen de €900 tot wel €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot wel €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Oosterwijtwerd is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €325 tot €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €290 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Oosterwijtwerd.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven komen uit tussen de €670 en €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oosterwijtwerd: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €350 tot €950. In de box hieronder bespreken we de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te bevestigen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €45,00 tot €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterwijtwerd: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €95 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op onkosten van €47,5 tot +/- €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Oosterwijtwerd: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel systemen en materialen als onder andere stof, aluminium, hout, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht kosten van €82,5 tot wel €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, bamboe, stof, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij gemiddeld €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterwijtwerd inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen starten vanaf €400 en lopen op tot €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oosterwijtwerd zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten vanaf €70 en kunnen oplopen tot €650.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, valraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: het model, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oosterwijtwerd in mei 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1300
Screenstot 400 cm breed€245 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €160
Lamellen250 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oosterwijtwerd. In het volgende blokje tref je uitleg over de grootste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo en Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Novoferm, Bece, Roma, Deponti, Toppoint, Husol en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Oosterwijtwerd? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder bekijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Losdorp, Leermens en Godlinze.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in meerdere kleuren, prints en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oosterwijtwerd?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €265 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €840). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oosterwijtwerd?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Oosterwijtwerd. Dan komt er een gediplomeerde expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner het model goed aanbrengen. Op die manier geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9911

Plaats een reactie