Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gronsveld vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Gronsveld? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse soorten. Via deze website verstrekken we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast vind je een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Gronsveld en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-gronsveld

Zonnescherm laten plaatsen in Gronsveld

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gronsveld door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de goede manier vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Gronsveld en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of alles juist is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Gronsveld

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Gronsveld wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot €2800. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de beste producten.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €875 tot wel €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties komen uit tussen de €475 tot wel €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Gronsveld is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De onkosten liggen zo tussen de €375 tot wel €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waar kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €360 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Gronsveld.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Adviezen over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen variëren tussen de €680 en €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gronsveld: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen zo tussen de €350 en €800. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €47,50 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gronsveld: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €110 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €60 oplopend tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Gronsveld: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, PVC, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op onkosten van €85 tot zo’n €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals pvc, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Ideaal voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Gronsveld met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gronsveld geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij gemiddeld €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten: het soort model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bediening. In de volgende tabel bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gronsveld in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1350
Screenstot 400 cm breed€275 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €170
Lamellen150 x 100 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gronsveld. In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo en Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Weinor, Deponti, Novoferm, Roma, Bece & Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco, Sunway, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Gronsveld? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tref je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagebedrijven en shops in Bunde, Eckelrade en Geulle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, designs en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gronsveld?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €235 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €835). Overige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Gronsveld?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Gronsveld. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & screens starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6247

Plaats een reactie