Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Emmer-Compascuum vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Emmer-Compascuum? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke combinaties. Via onze site kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Emmer-Compascuum en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-emmer-compascuum

Zonnescherm laten plaatsen in Emmer-Compascuum

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Emmer-Compascuum via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Emmer-Compascuum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur monteert de screens of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Emmer-Compascuum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Emmer-Compascuum is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot wel €2525. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende toepassingen.

Kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €850 en €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 t/m €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Emmer-Compascuum biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen komen uit tussen de €350 – €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 en €1475 voor rolluiken bestellen in Emmer-Compascuum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten bedragen tussen de €710 – €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Emmer-Compascuum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €350 en €975. In het boxje hieronder behandelen we de meest gekozen types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 en €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Emmer-Compascuum: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en brocante ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan prijzen van €90 oplopend tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Emmer-Compascuum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen als aluminium, kunststof, PVC, bamboe, stof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijsindicaties van €72,5 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, kunststof, stof, hout. Perfect voor brede / grote ramen en bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Emmer-Compascuum vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij gemiddeld €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Emmer-Compascuum zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij zo’n €77,5 en kunnen oplopen tot €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse keuzes: het type model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Emmer-Compascuum in juni 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €145
Lamellen180 x 180 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Emmer-Compascuum. Hierna verstrekken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm en Milano, Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Emmen

Goedkope zonwering kopen in Emmer-Compascuum? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bieden wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vind je ook fabrikanten en winkels in Exloo, Barger-Compascuum en Valthermond.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Emmer-Compascuum?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De standaard tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €820). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, designs en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Emmer-Compascuum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Emmer-Compascuum. Er komt dan een capabele installateur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten fatsoenlijk monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7880, 7881

Plaats een reactie