Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Emmen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Emmen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Professionele buitenzonwering als een markies is zeer handig om je woning koel te houden. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse toepassingen. Op dit platform kan je aan de slag met een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens vind je een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Emmen (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-emmen

Zonnescherm laten plaatsen in Emmen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Emmen middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm juist geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Emmen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de installateurs. De vakman plaatst de screens of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of alles juist is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Emmen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Emmen werkt het beste om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei dessins en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 – €2825. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest verkochte types.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen schommelen tussen de €875 – €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €400 – €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Emmen is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven schommelen tussen de €250 en €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen bedragen tussen de €250 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Emmen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten monteren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten liggen tussen de €730 – €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Emmen: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €310 en €925. In het boxje hieronder behandelen we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te bevestigen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei soorten zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €57,50 tot €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Emmen: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht tarieven van €105 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op onkosten van €52,5 tot zo’n €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Emmen: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen als onder andere stof, bamboe, kunststof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijsindicaties van €65 tot zo’n €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, hout, aluminium, pvc, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Emmen direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Emmen geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €77,5 en lopen op tot €500.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, valraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van diverse zaken: het soort model, materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Emmen in april 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €140
Lamellen180 x 180 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €340
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Emmen. In het volgende schema bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Deponti, Roma, Weinor, Bece en Swela, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Emmen

Goedkope zonwering kopen in Emmen? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en verkopers in Borger-Odoorn, Coevorden en Ommen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, designs en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Emmen?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De normale onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €210 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €790). Budget binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raampartij). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Emmen?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Emmen. Er komt dan een capabele monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het systeem op de juiste manier aanbrengen. Dankzij de montageservice geniet je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7800, 7801, 7811, 7812, 7813, 7814, 7815, 7821, 7822, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7828Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie