Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Amsterdam vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Nieuw-Amsterdam? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast check je gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Nieuw-Amsterdam en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-nieuw-amsterdam

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Amsterdam

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Amsterdam via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem degelijk aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je razendsnel experts uit de buurt. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nieuw-Amsterdam en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf hangt het uitvalscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Loop na of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Nieuw-Amsterdam

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nieuw-Amsterdam wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende artikelen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot €2750. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest praktische producten.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven om te zitten. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 – €2150.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen tussen de €300 tot €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Amsterdam komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 – €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten variëren tussen de €270 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Amsterdam.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woningen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten komen uit tussen de €640 – €1875.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuw-Amsterdam: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €360 tot €825. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest interessante producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Amsterdam: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €100 oplopend tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijs van €55 tot zo’n €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Nieuw-Amsterdam: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Leveranciers bieden mega veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, bamboe, hout, aluminium. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijzen van €70 tot +/- €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, hout, bamboe, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij om en nabij de €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Amsterdam direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij circa €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuw-Amsterdam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, rolhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €67,5 en kunnen oplopen tot €650.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: het type product, het materiaal, de maximale lengte en het soort bediening. In het volgende schema bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Amsterdam in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1550
Screenstot 400 cm breed€290 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €175
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €330
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nieuw-Amsterdam. In het overzicht hierna tref je een aanvulling op de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Bece, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint, Roma & Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Milano, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Emmen

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Amsterdam? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel vergelijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook fabrikanten en showrooms in Rheezerveen, Sleen en Collendoorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest praktische zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, motiefjes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nieuw-Amsterdam?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele tarieven vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €210 per raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Nieuw-Amsterdam?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Nieuw-Amsterdam. In dat geval komt in ervaren installateur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur het model goed monteren. Zo ben je zeker van effectieve zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt prima, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7833

Plaats een reactie