Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Weiteveen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Weiteveen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Soms creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke soorten. Via deze website doorzoek je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien delen we een kostenindicatie en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Weiteveen en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-weiteveen

Zonnescherm laten plaatsen in Weiteveen

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Weiteveen door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Weiteveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het uitvalscherm of de shutters zoals gewenst. Test of het product goed is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Weiteveen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Weiteveen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei prints en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2625. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest moderne oplossingen.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Tip: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties schommelen tussen de €325 en €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Weiteveen biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 tot €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen liggen tussen de €340 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Weiteveen.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het pand. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven schommelen tussen de €700 t/m €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Weiteveen: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 – €825. In de box hieronder beoordelen we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €50,00 – €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Weiteveen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op onkosten van €90 tot wel €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijsindicaties van €50 tot wel €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Weiteveen: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel systemen en materialen zoals onder andere hout, stof, kunststof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met onkosten van €85 tot wel €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals hout, bamboe, kunststof, pvc, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij gemiddeld €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Weiteveen direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Weiteveen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €70 en lopen op tot €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden berekend door te kijken naar een aantal zaken: het soort model, type materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Weiteveen in september 2022.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1625
Screenstot 400 cm breed€285 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €155
Lamellen100 x 50 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €300
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Weiteveen. In de volgende tabel vergelijk je uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma, Praxis en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Toppoint, Deponti, Weinor, Husol, Novoferm, Bece & Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Emmen

Goedkope zonwering kopen in Weiteveen? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder delen we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website check je ook installateurs en winkels in Stieltjeskanaal, Nieuw-Schoonebeek en Schoonebeek.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
H. Elzing ZonweringEuropaweg 97766 AANieuw-Schoonebeek
Automat HardenbergBrinkstraat 177771 BDHardenberg
Woonwinkel RamakerGramsbergerweg 627772 PBHardenberg
Sunsupply Zonwering & Rolluiken & ScreensNieuwelandstraat 247731 THOmmen
Ardesch Interiors WoninginrichtingWelsummerweg 137722 RPDalfsen
Schema met zonwering leveranciers in Emmen (september 2022).

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in veel kleuren, vormen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Weiteveen?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €235 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een instap-rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Weiteveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Weiteveen. Dan komt er een gediplomeerde expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm volgens de documentatie bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7765, 7766

Plaats een reactie