Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Enkhuizen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Enkhuizen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende producten. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast check je gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Enkhuizen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-enkhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Enkhuizen

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Enkhuizen via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Enkhuizen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Check of het netjes is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Enkhuizen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Enkhuizen is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende prints en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 – €2725. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest gekozen types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven komen uit tussen de €800 tot €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €400 tot zo’n €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Enkhuizen is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €275 tot zo’n €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven bedragen tussen de €290 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Enkhuizen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €740 tot zo’n €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Enkhuizen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €390 tot €825. Bijgaand behandelen we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €47,50 – €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Enkhuizen: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karakteristieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan onkosten van €95 tot zo’n €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €52,5 tot zo’n €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Enkhuizen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen als onder andere aluminium, stof, PVC, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €75 tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van aluminium, bamboe, hout, pvc, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Enkhuizen op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij gemiddeld €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Enkhuizen geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, inzethor, voorzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei thema’s: het type model, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bediening. Hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Enkhuizen in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€285 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €170
Lamellen100 x 50 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €300
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Enkhuizen. In het schema hieronder bieden wij een overzicht met de populairste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Karwei, Praxis en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Bece, Roma, Weinor, Toppoint & Schlappi, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Enkhuizen

Goedkope zonwering kopen in Enkhuizen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder delen we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Stede Broec, Oostzaan en Zaanstad.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Enkhuizen?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €200 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €760). Voordelige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: het product, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Enkhuizen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Enkhuizen. In die situaties komt een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het zonnescherm goed aanbrengen. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1600, 1601, 1602

Plaats een reactie