Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stede Broec vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Stede Broec? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest effectief om je woning koel te houden. Ook win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende oplossing. Op dit platform delen we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Stede Broec en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-stede-broec

Zonnescherm laten plaatsen in Stede Broec

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stede Broec via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat alles juist aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Stede Broec en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Controleer of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Stede Broec

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Stede Broec is heel erg handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 – €2650. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische systemen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven onder het raam. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €800 tot €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €450 tot €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Stede Broec is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen bedragen tussen de €300 en €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Stede Broec.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van de woning. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen tussen de €620 tot wel €1900.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Stede Broec: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 tot €975. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, verduisterende en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €52,50 – €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stede Broec: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijs van €110 tot wel €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op kosten van €52,5 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Stede Broec: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen als onder andere aluminium, stof, hout, kunststof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met prijsindicaties van €75 tot wel €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. kunststof, aluminium, pvc, hout, stof. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stede Broec vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Stede Broec zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. Hieronder verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stede Broec in april 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Stede Broec. In het overzicht hierna bespreken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei en Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Weinor, Novoferm, Bece, Deponti en Lumenguard, Sunway, Swela, Copaco, Dickson, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Stede Broec

Goedkope zonwering kopen in Stede Broec? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder delen we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform kom je ook in contact met leveranciers en verkooppunten in Drechterland, Wormerland en Oostzaan.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest ideale zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, designs en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Stede Broec?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €275 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je om en nabij de €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een standaard rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €775). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Stede Broec?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Stede Broec. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner de producten vakkundig monteren. Op die manier geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1614, 1616Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie