Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijssen-Holten vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Rijssen-Holten? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende toepassingen. Via onze site check je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Rijssen-Holten en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-rijssen-holten

Zonnescherm laten plaatsen in Rijssen-Holten

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijssen-Holten door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Rijssen-Holten en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De monteur levert het uitvalscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Check of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Rijssen-Holten

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rijssen-Holten is zeer handig om de zon en warmte te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige producten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot wel €2875. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest handige oplossingen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Tip: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten bedragen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 tot €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Rijssen-Holten is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten schommelen tussen de €275 – €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €290 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Rijssen-Holten.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen bedragen tussen de €660 en €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rijssen-Holten: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten variëren tussen de €320 tot €850. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig op te hangen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen allerlei soorten zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €47,50 tot €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijssen-Holten: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te koop in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €95 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 oplopend tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Rijssen-Holten: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden gigantisch veel soorten en materialen als o.a. hout, PVC, aluminium, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijskaartje van €85 oplopend tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, bamboe, pvc, aluminium, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en passen perfect bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Rijssen-Holten voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten bij om en nabij de €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rijssen-Holten zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Te monteren op: schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei thema’s: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rijssen-Holten in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €155
Lamellen250 x 150 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 breed€105 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rijssen-Holten. Hierna bieden wij een overzicht met de grootste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach & FonQ, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Roma, Bece, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint en Copaco, Swela, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Milano.

Zonwering experts in regio van Rijssen-Holten

Goedkope zonwering kopen in Rijssen-Holten? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vind je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en shops in Hof van Twente, Deventer en Voorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, modellen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Rijssen-Holten?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De normale onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Zonnescreens €215 per kozijn. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een standaard rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €845). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 per raampartij). De totale prijzen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Rijssen-Holten?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Rijssen-Holten. Hierbij komt een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het systeem op de goede manier installeren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7460, 7461, 7462, 7463Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie