Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hof van Twente vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Hof van Twente? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt tegen hevige zon. Vaak behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse oplossing. Op dit platform vind je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Hof van Twente en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-hof-van-twente

Zonnescherm laten plaatsen in Hof van Twente

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hof van Twente via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het geheel volgens de documentatie aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Hof van Twente en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de jaloezieën zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hof van Twente

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hof van Twente wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 – €2550. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest bekende systemen.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €800 en €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen variëren tussen de €450 tot wel €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Hof van Twente is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen schommelen tussen de €250 – €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €280 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Hof van Twente.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Investeren in markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woningen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten komen uit tussen de €700 – €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hof van Twente: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven schommelen tussen de €370 en €975. In deze koopgids delen we veel info over de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €50,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hof van Twente: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €110 tot zo’n €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €62,5 tot +/- €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Hof van Twente: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. kunststof, stof, hout, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met onkosten van €77,5 oplopend tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals stof, aluminium, hout, pvc, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hof van Twente professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hof van Twente bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal thema’s: het type systeem, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. Hierna verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hof van Twente in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €300
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hof van Twente. Hieronder verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, IKEA, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Toppoint, Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Deponti en Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hof van Twente

Goedkope zonwering kopen in Hof van Twente? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en showrooms in Haaksbergen, Hellendoorn en Deventer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hof van Twente?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte onkosten vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €625. Screens €255 op basis van één kozijn. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €825). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €120 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Hof van Twente?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Hof van Twente. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de installateur de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7470, 7471, 7472Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie