Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Rips vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in De Rips? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €62,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke modellen. Op dit platform bieden we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bekijk je de geschatte kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in De Rips en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-de-rips

Zonnescherm laten plaatsen in De Rips

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Rips middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat alles op de juiste wijze bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en handigste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit De Rips en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional installeert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Check of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in De Rips

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Rips is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel varianten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot wel €2550. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte systemen.

Kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven onder het raam. Let op: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €900 tot wel €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen bedragen tussen de €425 tot wel €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in De Rips is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De kosten liggen tussen de €300 t/m €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €320 en €1225 voor rolluiken bestellen in De Rips.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €720 – €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie De Rips: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen bedragen tussen de €310 tot €950. In het bijgaande stukje behandelen we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €60,00 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Rips: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €95 tot wel €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie tarieven van €65 tot wel €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën De Rips: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Leveranciers bieden tientallen soorten en materialen als onder andere aluminium, stof, kunststof, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan onkosten van €82,5 tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, stof, bamboe, hout, pvc. Perfect voor hoge / grote ramen en bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in De Rips op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij circa €430 en kunnen oplopen tot €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Rips zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hordeur, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, valraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: het type model, het materiaal, de afmetingen en de bedieningsopties. Hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Rips in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in De Rips. In de volgende tabel delen we details over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach en FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Deponti, Bece, Weinor, Toppoint en Copaco, Dickson, Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in De Rips? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook installatiepartners en verkooppunten in Helenaveen, Griendtsveen en Bakel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in De Rips?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €625. Zonnescreens €230 per kozijn. In het geval van een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een basis rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €845). Budget producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, type materiaal, designs en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Rips?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in De Rips. Dan komt er een deskundige montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering juist bevestigen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van goede zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5764

Plaats een reactie