Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bakel vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Bakel? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform verstrekken we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Bakel (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-bakel

Zonnescherm laten plaatsen in Bakel

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bakel middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bakel en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman levert het uitvalscherm of de shutters zoals afgesproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bakel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bakel is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot wel €2875. In het stukje hierna delen we veel info over de meest bekende systemen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven liggen zo tussen de €850 en €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen bedragen tussen de €325 en €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Bakel biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 tot €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Bakel.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven komen uit tussen de €650 tot wel €1825.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Bakel: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen tussen de €320 en €800. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €50,00 tot €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bakel: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot wel €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een tarief van €62,5 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Bakel: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse modellen en materialen zoals onder andere hout, aluminium, stof, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een tarief van €82,5 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, pvc, bamboe, aluminium, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bakel op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Bakel zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €82,5 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei zaken: het artikel, de materiaalkeuze, de afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende schema tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bakel in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €165
Lamellen200 x 250 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 breed€110 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Bakel. In de tabel hieronder vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Roma, Novoferm, Deponti, Bece, Weinor en Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in Bakel? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en winkels in Liessel, Milheeze en Neerkant.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in een heleboel kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Bakel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €225 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €760). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, bediening, het materiaal, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bakel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Bakel. Er komt dan een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de zonwering fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5760, 5761

Plaats een reactie