Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gemert-Bakel vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Gemert-Bakel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn immens veel verschillende modellen. Op dit platform delen we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien geven we een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Gemert-Bakel en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-gemert-bakel

Zonnescherm laten plaatsen in Gemert-Bakel

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gemert-Bakel via een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gemert-Bakel en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Gemert-Bakel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Gemert-Bakel is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot €2500. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest praktische systemen.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen komen uit tussen de €825 en €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen zo tussen de €350 t/m €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Gemert-Bakel biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De kosten schommelen tussen de €250 tot wel €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen schommelen tussen de €350 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Gemert-Bakel.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen zo tussen de €670 en €1825.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Gemert-Bakel: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen bedragen tussen de €380 – €825. In het boxje hieronder bespreken we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, probleemloos aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €52,50 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gemert-Bakel: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een speelse en unieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €90 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een prijs van €57,5 oplopend tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Gemert-Bakel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen zoals o.a. stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht onkosten van €75 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals aluminium, stof, kunststof, pvc, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij circa €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Gemert-Bakel voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Gemert-Bakel zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het soort systeem, materiaalgebruik, de afmetingen en de bediening. In de tabel hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gemert-Bakel in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €175
Lamellen100 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Gemert-Bakel. In de tabel hierna bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Hubo en Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overige merken: Deponti, Roma, Husol, Weinor, Toppoint, Bece en Copaco, Milano, Swela, Lumenguard, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in Gemert-Bakel? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje vind je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Boekel, Bernheze en Oss.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We delen nu de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in veel kleuren, prints en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Gemert-Bakel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €210 op basis van één kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €785). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Gemert-Bakel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Gemert-Bakel. In dat geval komt in ervaren montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het product op de juiste manier bevestigen. Dankzij de montageservice ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger of band is acceptabel, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5420, 5421, 5422Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie