Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elsendorp vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Elsendorp? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse soorten. Op dit portaal geven we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je gemiddelde tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Elsendorp en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-elsendorp

Zonnescherm laten plaatsen in Elsendorp

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Elsendorp door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het geheel juist vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Elsendorp en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De specialist hangt het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Loop na of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Elsendorp

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Elsendorp is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot €2550. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest geziene oplossingen.

Effecten van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €875 t/m €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen tussen de €475 tot €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Elsendorp is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen zo tussen de €400 tot €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten komen uit tussen de €370 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Elsendorp.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

De beste markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €650 en €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Elsendorp: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen tussen de €380 – €850. In deze koopgids beoordelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals transparante, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €50,00 tot €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elsendorp: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijs van €110 tot wel €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met onkosten van €60 tot €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Elsendorp: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen als onder andere aluminium, kunststof, PVC, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met onkosten van €82,5 tot +/- €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, kunststof, hout, pvc, bamboe. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Elsendorp op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Elsendorp geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse keuzes: het artikel, het soort materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In het schema hieronder delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Elsendorp in juli 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2325
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1350
Screenstot 4 meter breed€250 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €145
Lamellen250 x 150 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Elsendorp. In de tabel hierna delen we details over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA en Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Roma, Novoferm, Husol, Toppoint, Deponti en Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Milano, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in Elsendorp? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en verkooppunten in Zeeland, De Mortel en Gemert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, stoffen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Elsendorp?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €285 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een standaard rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €805). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, bediening, het soort materiaal, prints en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Elsendorp?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Elsendorp. In die situaties komt een capabele expert die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering op de juiste wijze vastzetten. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5424

Plaats een reactie