Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gemert vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Gemert? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om de zon en warmte te weren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke soorten. Via onze site bieden we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij geven we gemiddelde kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Gemert en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-gemert

Zonnescherm laten plaatsen in Gemert

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gemert door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product degelijk geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gemert en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De montage-specialist monteert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Gemert

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Gemert is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €2825. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene modellen.

Offerte voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven schommelen tussen de €900 tot wel €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Gemert is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 tot wel €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties liggen tussen de €330 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Gemert.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen variëren tussen de €700 tot zo’n €1650.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Gemert: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 – €975. In de box hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 – €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gemert: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €100 tot +/- €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijskaartje van €57,5 tot wel €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Gemert: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen als bijv. stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijsindicaties van €70 oplopend tot €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, pvc, aluminium, kunststof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten vanaf €50 en kunnen oplopen tot €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Gemert voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gemert geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij €77,5 en lopen op tot €600.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: de productcategorie, het soort materiaal, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gemert in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1475
Screenstot 4 meter breed€245 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €155
Lamellen250 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Gemert. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Toppoint, Weinor, Deponti, Novoferm, Husol, Bece en Sunway, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Swela.

Zonwering experts in regio van Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in Gemert? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met leveranciers en showrooms in Volkel, Handel en Odiliapeel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de beste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Gemert?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Zonnescreens €220 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm betaal je ongeveer €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €815). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Gemert?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Gemert. Dan komt er een ervaren vakman die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner het zonnescherm juist vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5420, 5421, 5422

Plaats een reactie