Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Milheeze vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Milheeze? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan geweldig veel verschillende soorten. Via deze website kan je aan de slag met een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Milheeze en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-milheeze

Zonnescherm laten plaatsen in Milheeze

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Milheeze via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Milheeze en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De professional levert het terrasscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Toets of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Milheeze

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Milheeze werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2800. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest geziene keuzes.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties liggen zo tussen de €850 tot wel €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Milheeze is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen liggen tussen de €290 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Milheeze.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de ambiance van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven bedragen tussen de €640 en €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Milheeze: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €340 – €975. In het boxje hieronder bespreken we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals verduisterende, dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €52,50 en €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Milheeze: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en landelijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €90 tot wel €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht kosten van €55 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Milheeze: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit tientallen systemen en materialen zoals onder andere aluminium, kunststof, PVC, stof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, bamboe, pvc, stof, aluminium. Perfect voor grote ramen en bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Milheeze op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten bij om en nabij de €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Milheeze zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het type product, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Milheeze in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2050
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €145
Lamellen200 x 180 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Milheeze. Hierna delen we informatie over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, IKEA, Hubo en Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Bece, Roma, Weinor, Deponti en Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Gemert-Bakel

Goedkope zonwering kopen in Milheeze? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder verstrekken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Neerkant, De Rips en Helenaveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, vormen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Milheeze?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €265 op basis van één kozijn. In het geval van een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €830). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €135 per raam / kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Milheeze?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Milheeze. Hierbij komt er een lokale expert die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten vakkundig vastzetten. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5763

Plaats een reactie