Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ottersum vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Ottersum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest geschikt om je woning koel te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke soorten. Via deze website delen we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens bekijk je gemiddelde kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Ottersum en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ottersum

Zonnescherm laten plaatsen in Ottersum

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ottersum middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie volgens de documentatie aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel specialisten in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ottersum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De vakman plaatst het uitvalscherm of de plissés op de gewenste manier. Toets of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ottersum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ottersum is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2725. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen oplossingen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Let op: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven variëren tussen de €925 tot zo’n €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 t/m €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Ottersum is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €300 t/m €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven komen uit tussen de €270 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Ottersum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Werkt inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen bedragen tussen de €710 tot wel €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Ottersum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €330 en €925. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €52,50 tot €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ottersum: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €100 tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een tarief van €62,5 tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Ottersum: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen als onder andere PVC, stof, hout, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een kostenplaatje van €82,5 tot wel €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, pvc, kunststof, hout, stof. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ottersum voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij circa €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ottersum zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij gemiddeld €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: het soort systeem, de materiaaltypes, de afmeting en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ottersum in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2350
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €150
Lamellen200 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ottersum. In het schema hierna delen we een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei & FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Deponti, Roma, Novoferm, Husol, Bece & Milano, Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Gennep

Goedkope zonwering kopen in Ottersum? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met montagepartners en verkooppunten in Mook, Milsbeek en Plasmolen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Ottersum?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte tarieven bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €250 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €125 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, materiaaltypes, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ottersum?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Ottersum. In dat geval komt in capabele professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur de zonwering vakkundig aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van effectieve zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6595

Plaats een reactie