Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gennep vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Gennep? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende toepassingen. Op deze pagina geven we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Gennep en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-gennep

Zonnescherm laten plaatsen in Gennep

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Gennep door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Gennep en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De installateur hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Gennep

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Gennep is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 en €2575. In het stukje hierna delen we veel info over de meest geziene keuzes.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen liggen tussen de €925 en €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €475 t/m €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Gennep is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen variëren tussen de €400 en €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen liggen zo tussen de €360 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Gennep.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze geven een boost aan de ambiance van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven komen uit tussen de €720 tot €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Gennep: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 tot €925. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €55,00 – €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gennep: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en landelijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een tarief van €95 oplopend tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijs van €62,5 tot zo’n €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Gennep: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen zoals o.a. stof, hout, kunststof, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 tot €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, aluminium, pvc, hout, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Gennep voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij circa €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gennep bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten vanaf €67,5 en lopen op tot €775.

 • Te monteren op: schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei zaken: het soort model, het materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gennep in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €150
Lamellen250 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Gennep. In de volgende tabel tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Bece, Weinor, Husol, Novoferm, Deponti & Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Gennep

Goedkope zonwering kopen in Gennep? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna delen we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met installateurs en verkopers in Wijchen, Heumen en Berg en Dal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gennep?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte investeringen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €260 per raam. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een instap-rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Gennep?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Gennep. Hierbij komt een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hierna zal de vakman de producten degelijk aanbrengen. Dankzij deze service geniet je van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6590, 6591Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie