Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mook vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Mook? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch om je woning koel te houden. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel verschillende systemen. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bekijk je de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Mook en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-mook

Zonnescherm laten plaatsen in Mook

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Mook door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakwerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Mook en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Mook

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Mook is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2625. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest praktische oplossingen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten schommelen tussen de €850 tot €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €425 t/m €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Mook komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven komen uit tussen de €400 tot €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €370 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Mook.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen komen uit tussen de €730 – €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Mook: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €320 tot €975. In de box hieronder lees je informatie over de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in veel kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €57,50 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mook: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een luxe en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijzen van €105 tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijzen van €50 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Mook: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel vormen en materialen als onder andere PVC, aluminium, bamboe, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €72,5 tot +/- €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van pvc, kunststof, stof, hout, bamboe. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Mook vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Mook zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, rolhor, hordeur, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het type model, het materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de volgende tabel bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mook in juni 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€365 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €140
Lamellen250 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Mook. In de volgende tabel bekijk je details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei en FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Roma, Husol, Bece, Toppoint, Deponti, Novoferm & Swela, Sunway, Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Mook en Middelaar

Goedkope zonwering kopen in Mook? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder bespreken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met fabrikanten en showrooms in Kekerdom, Plasmolen en Malden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Mook?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte tarieven helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €205 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €760). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaalgebruik, designs en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Mook?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Mook. In die situaties komt een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert het systeem fatsoenlijk ophangen. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6585

Plaats een reactie