Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ven-Zelderheide vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Ven-Zelderheide? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal check je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Ven-Zelderheide en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ven-zelderheide

Zonnescherm laten plaatsen in Ven-Zelderheide

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ven-Zelderheide middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ven-Zelderheide en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Check of het product goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Ven-Zelderheide

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ven-Zelderheide is heel erg handig om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse artikelen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en formaten. De kosten variëren tussen de €275 – €2600. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest moderne keuzes.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €900 tot wel €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen schommelen tussen de €350 en €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Ven-Zelderheide komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €350 tot wel €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven variëren tussen de €370 en €1350 voor rolluiken bestellen in Ven-Zelderheide.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van woonhuizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven liggen tussen de €620 tot €1875.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ven-Zelderheide: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 en €925. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt verschillende varianten zoals dakraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €55,00 – €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ven-Zelderheide: eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie onkosten van €115 tot +/- €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijsindicaties van €50 tot +/- €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Ven-Zelderheide: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, stof, bamboe, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een tarief van €65 oplopend tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, hout, aluminium, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ven-Zelderheide in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten bij om en nabij de €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ven-Zelderheide zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, inzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Te monteren op: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van meerdere keuzes: het artikel, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hierna bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ven-Zelderheide in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€355 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €160
Lamellen100 x 50 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ven-Zelderheide. Hieronder verstrekken we een toelichting op de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma & FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Deponti, Weinor, Toppoint, Husol en Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Gennep

Goedkope zonwering kopen in Ven-Zelderheide? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vergelijk je ook monteurs en verkooppunten in Ottersum, Niftrik en Milsbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, vormen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ven-Zelderheide?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De normale investeringen helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €235 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een standaard rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €775). Alternatieve keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €125 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Ven-Zelderheide?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Ven-Zelderheide. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele montagepartner die ieder raam opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de zonwering op de goede manier monteren. Zo geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met stang of band werkt prima, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6599

Plaats een reactie