Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Molenschot vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Molenschot? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om je woning koel te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn bijzonder veel diverse modellen. Op dit platform check je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast delen we de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Molenschot en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-molenschot

Zonnescherm laten plaatsen in Molenschot

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Molenschot via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de goede manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Molenschot en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur monteert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Molenschot

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Molenschot is ideaal om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei vormen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2625. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest geziene keuzes.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Disclaimer: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten schommelen tussen de €850 en €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen schommelen tussen de €375 tot wel €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Molenschot is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten bedragen tussen de €200 tot zo’n €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven variëren tussen de €350 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Molenschot.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €720 – €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Molenschot: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten variëren tussen de €340 – €900. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €50,00 tot €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Molenschot: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en authentieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan onkosten van €100 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijskaartje van €60 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Molenschot: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijv. stof, aluminium, bamboe, PVC, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een kostenplaatje van €67,5 tot +/- €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van hout, pvc, bamboe, aluminium, kunststof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €60 en lopen op tot €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Molenschot professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Molenschot bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van een aantal thema’s: het artikel, materiaaltypes, de maximale breedte en de manier van bedienen. Hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Molenschot in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €170
Lamellen180 x 180 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Molenschot. Hieronder vind je uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei & Formido, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum.
 • Zie ook: Toppoint, Husol, Novoferm, Bece, Weinor, Roma & Milano, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Gilze en Rijen

Goedkope zonwering kopen in Molenschot? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vergelijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en shops in Ulicoten, Hulten en Castelre.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest ideale soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, dessins en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Molenschot?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €200 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €840). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €135 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Molenschot?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Molenschot. Hierbij komt een ervaren vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de producten juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5124

Plaats een reactie