Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ulicoten vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Ulicoten? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Goede buitenzonwering als een markies is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel diverse oplossing. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens check je de huidige tarieven en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Ulicoten en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ulicoten

Zonnescherm laten plaatsen in Ulicoten

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ulicoten middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles op de juiste wijze bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ulicoten en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Ulicoten

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ulicoten wordt gekocht door mensen om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €450 tot wel €2725. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest verkochte toepassingen.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Belangrijk: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven komen uit tussen de €800 en €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten variëren tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Ulicoten is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven komen uit tussen de €300 tot €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen schommelen tussen de €270 en €1475 voor rolluiken bestellen in Ulicoten.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven bedragen tussen de €690 en €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ulicoten: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen zo tussen de €320 en €975. Bijgaand behandelen we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €50,00 – €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ulicoten: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijskaartje van €105 tot +/- €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Ulicoten: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit diverse modellen en materialen als bijvoorbeeld hout, stof, kunststof, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een prijs van €80 tot +/- €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van kunststof, pvc, bamboe, aluminium, hout. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij €65 en kunnen oplopen tot €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ulicoten op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ulicoten zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse opties: het type product, het materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ulicoten in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2050
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €145
Lamellen250 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €210
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ulicoten. In de tabel hierna delen we een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, IKEA & Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Ook interessant: Toppoint, Husol, Deponti, Roma, Novoferm, Weinor & Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in regio van Baarle-Nassau

Goedkope zonwering kopen in Ulicoten? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook installateurs en verkooppunten in Hooge Mierde, Castelre en Hulsel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ulicoten?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €230 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €830). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €145 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, het gewenste materiaal, prints en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ulicoten?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Ulicoten. Hierbij komt er een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de montagepartner het zonnescherm op de goede manier aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5113

Plaats een reactie