Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ouddorp vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Ouddorp? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €87,50. Professionele buitenzonwering als een markies is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina geven we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Ouddorp en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-ouddorp

Zonnescherm laten plaatsen in Ouddorp

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ouddorp via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ouddorp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De installateur plaatst de screens of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Ouddorp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ouddorp is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 en €2550. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest praktische modellen.

Genieten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €875 tot €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Ouddorp is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen tussen de €350 tot zo’n €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €310 – €1200 voor rolluiken bestellen in Ouddorp.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven variëren tussen de €690 tot zo’n €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Ouddorp: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €330 tot €950. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in talloze kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €52,50 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ouddorp: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijsindicaties van €100 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ouddorp: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen als onder andere bamboe, hout, aluminium, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €72,5 oplopend tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, bamboe, kunststof, stof, pvc. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ouddorp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij gemiddeld €400 en lopen op tot €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ouddorp zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, valraam, draairaam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal opties: het soort model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In de volgende tabel vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ouddorp in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2100
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €150
Lamellen200 x 200 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ouddorp. In het schema hierna bieden wij een overzicht met de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach en FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Bece, Deponti, Weinor, Husol, Roma, Toppoint & Schlappi, Lumenguard, Swela, Copaco, Dickson, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Ouddorp? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna vind je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook leveranciers en verkopers in Herkingen, Achthuizen en Stellendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ouddorp?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De geschatte kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €215 per raam. Bij een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een normaal rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €795). Overige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ouddorp?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Ouddorp. In dat geval komt in deskundige vakman die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het model vakkundig monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3253

Plaats een reactie