Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Achthuizen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Achthuizen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan bijzonder veel verschillende systemen. Via onze site bieden we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens doorzoek je gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Achthuizen en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-achthuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Achthuizen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Achthuizen via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm fatsoenlijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakmannen in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Achthuizen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De specialist installeert de screens of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Achthuizen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Achthuizen is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele artikelen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 t/m €2725. In het stukje hierna delen we veel info over de meest verkochte toepassingen.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen tussen de €825 – €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Achthuizen is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De normale prijzen schommelen tussen de €300 tot wel €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen schommelen tussen de €370 en €1350 voor rolluiken bestellen in Achthuizen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Genieten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woningen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €630 tot wel €1950.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Achthuizen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €350 en €825. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €60,00 en €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Achthuizen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht kosten van €100 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een prijskaartje van €62,5 tot zo’n €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Achthuizen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, hout, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €80 tot zo’n €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals bamboe, pvc, aluminium, stof, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten bij gemiddeld €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Achthuizen inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten vanaf €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Achthuizen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €67,5 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het type product, het gewenste materiaal, het formaat en de manier van bedienen. Hierna tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Achthuizen in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €155
Lamellen100 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Achthuizen. In het overzicht hierna bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Zie ook: Toppoint, Husol, Roma, Deponti, Novoferm, Weinor & Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Achthuizen? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel delen we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Stellendam, Ooltgensplaat en Goedereede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We beschrijven nu de beste zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Achthuizen?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €265 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €770). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. type systeem, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Achthuizen?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Achthuizen. In dat geval komt in gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de producten op de juiste manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3256

Plaats een reactie