Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sommelsdijk vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Sommelsdijk? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is geschikt om zonnestralen te weren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende systemen. Op dit platform check je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bieden we een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Sommelsdijk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-sommelsdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Sommelsdijk

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sommelsdijk door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk model past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Sommelsdijk en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Sommelsdijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Sommelsdijk wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 – €2675. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige systemen.

Waarom kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten komen uit tussen de €875 en €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €450 tot wel €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Sommelsdijk is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €275 tot €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven variëren tussen de €320 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Sommelsdijk.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven bedragen tussen de €660 t/m €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Sommelsdijk: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €360 en €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €57,50 en €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sommelsdijk: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €95 oplopend tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €62,5 oplopend tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Sommelsdijk: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen zoals bijv. kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een tarief van €67,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, stof, bamboe, pvc, kunststof. Handig voor grote ramen en bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Sommelsdijk voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sommelsdijk zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal aspecten: het type product, type materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sommelsdijk in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1550
Screenstot 400 cm breed€290 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €175
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Sommelsdijk. In het volgende schema tonen wij informatie over de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Toppoint, Roma, Bece, Weinor, Deponti, Novoferm & Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano.

Zonwering experts in regio van Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Sommelsdijk? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tref je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagebedrijven en bedrijven in Middelharnis, Dirksland en Stad aan ’t Haringvliet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, vormen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Sommelsdijk?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €225 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, soort bediening, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Sommelsdijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Sommelsdijk. In dat geval komt in gespecialiseerde professional die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de montagepartner de producten op de goede manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3245

Plaats een reactie