Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stad aan ’t Haringvliet vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Stad aan ’t Haringvliet? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Stad aan ’t Haringvliet en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-stad-aan-t-haringvliet

Zonnescherm laten plaatsen in Stad aan ’t Haringvliet

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Stad aan ’t Haringvliet door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Stad aan ’t Haringvliet en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De vakman monteert het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Test of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Stad aan ’t Haringvliet

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Stad aan ’t Haringvliet is het meest geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele modellen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2800. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest verkochte systemen.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Tip: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven variëren tussen de €925 tot zo’n €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €450 tot €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Stad aan ’t Haringvliet komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €200 tot zo’n €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Stad aan ’t Haringvliet.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen liggen zo tussen de €740 t/m €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Stad aan ’t Haringvliet: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €360 tot €850. In het onderstaande stuk behandelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in verschillende designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €57,50 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stad aan ’t Haringvliet: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met kosten van €110 tot +/- €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan onkosten van €62,5 tot zo’n €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Stad aan ’t Haringvliet: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen zoals PVC, stof, bamboe, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijsindicaties van €85 tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van aluminium, stof, pvc, kunststof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stad aan ’t Haringvliet op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij circa €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Stad aan ’t Haringvliet zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei keuzes: het soort model, de materiaalkeuze, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stad aan ’t Haringvliet in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2300
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €175
Lamellen200 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €310
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Stad aan ’t Haringvliet. In de volgende tabel bieden wij informatie over de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma en Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Ook interessant: Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint & Swela, Copaco, Schlappi, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Stad aan ’t Haringvliet? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website kom je ook in contact met fabrikanten en showrooms in Rockanje, Nieuwe-Tonge en Zwartewaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering komt tot stand door: het soort raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Stad aan ’t Haringvliet?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €270 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €760). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Stad aan ’t Haringvliet?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Stad aan ’t Haringvliet. Dan komt er een capabele installateur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de producten volgens de documentatie vastzetten. Op die manier ben je zeker van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3243

Plaats een reactie