Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Riel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Riel? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Meestal geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse systemen. Op dit platform vind je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien check je gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Riel en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-riel

Zonnescherm laten plaatsen in Riel

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Riel door een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel experts in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Riel en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De installateur hangt de screens of de duettes zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Riel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Riel is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel artikelen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 – €2725. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire producten.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Tip: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €925 t/m €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen schommelen tussen de €375 tot €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Riel is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten schommelen tussen de €275 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen komen uit tussen de €350 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Riel.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van huizen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €700 t/m €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Riel: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 en €900. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te monteren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €60,00 en €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Riel: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een prijs van €90 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan prijzen van €50 tot zo’n €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Riel: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel soorten en materialen als bijvoorbeeld bamboe, PVC, hout, kunststof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met kosten van €67,5 tot wel €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, hout, pvc, bamboe, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Riel in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij gemiddeld €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Riel bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende zaken: het soort model, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de tabel hieronder vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Riel in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2000
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1450
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €150
Lamellen180 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €350
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Riel. In de tabel hieronder delen we informatie over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA & FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Zie ook: Deponti, Novoferm, Bece, Weinor, Husol, Roma en Copaco, Swela, Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Goirle

Goedkope zonwering kopen in Riel? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook monteurs en winkels in Molenschot, Drunen en Hulten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Riel?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De verwachte onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €275 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €845). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Riel?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Riel. Dan komt er een ervaren expert die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem volgens de documentatie aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5133

Plaats een reactie