Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gorinchem vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Gorinchem? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €92,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om je woning koel te houden. Daarbij geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Via onze site doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Gorinchem en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-gorinchem

Zonnescherm laten plaatsen in Gorinchem

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gorinchem door een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gorinchem en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional installeert het uitvalscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Gorinchem

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Gorinchem is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse materialen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2625. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest handige systemen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties komen uit tussen de €325 t/m €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Gorinchem is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €250 – €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties bedragen tussen de €370 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Gorinchem.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op het karakter van van woningen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen schommelen tussen de €750 – €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Gorinchem: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €390 – €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, gemakkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €52,50 – €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gorinchem: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een luxe en huiselijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijs van €90 tot wel €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €50 tot wel €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Gorinchem: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, stof, PVC, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een tarief van €85 oplopend tot €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, pvc, stof, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Gorinchem in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij €490 en kunnen oplopen tot €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gorinchem zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten bij gemiddeld €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende factoren: het artikel, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. Hierna bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gorinchem in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1200
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €170
Lamellen100 x 250 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €360
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gorinchem. In het schema hierna delen we een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis en Bol.com, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Toppoint, Bece, Weinor, Roma & Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Milano, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Gorinchem

Goedkope zonwering kopen in Gorinchem? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website check je ook installatiepartners en shops in Giessenlanden, Vijfheerenlanden en Culemborg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Check ook aanvullende info over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Gorinchem?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Screens €270 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €755). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per raampartij). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Gorinchem?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Gorinchem. Dan komt er een ervaren expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het product fatsoenlijk aanbrengen. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie