Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dalem vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Dalem? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende producten. Op dit portaal geven we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop delen we een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Dalem en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-dalem

Zonnescherm laten plaatsen in Dalem

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Dalem door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste manier aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Dalem en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De specialist installeert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Toets of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Dalem

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Dalem wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €400 tot €2525. In het stukje hierna bespreken we de meest gekozen modellen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Tip: het doek kan vies worden door regen. De prijsindicaties liggen tussen de €925 tot wel €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen tussen de €350 t/m €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Dalem is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten komen uit tussen de €300 t/m €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven liggen tussen de €270 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Dalem.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van gebouwen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen variëren tussen de €730 t/m €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Dalem: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €370 tot €850. In de box hieronder lees je informatie over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €57,50 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dalem: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie een prijskaartje van €105 tot wel €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Dalem: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals stof, kunststof, hout, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een kostenplaatje van €77,5 tot +/- €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals aluminium, kunststof, pvc, hout, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Dalem met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten bij om en nabij de €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Dalem zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij zo’n €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei thema’s: het type product, materiaalgebruik, het formaat en het soort bediening. In het schema hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dalem in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€825 – €2200
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €300
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dalem. In de volgende tabel vergelijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis en Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Bece, Husol & Lumenguard, Copaco, Milano, Swela, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Gorinchem

Goedkope zonwering kopen in Dalem? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vind je ook installatiepartners en winkels in Buurmalsen, Vuren en Schelluinen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, vormen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Dalem?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €205 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je al snel €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €840). Alternatieve keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Dalem?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Dalem. In die situaties komt een lokale vakman die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het zonnescherm op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4213

Plaats een reactie