Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Culemborg vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Culemborg? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om zonnestralen te weren. Vaak win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende systemen. Via deze website kan je aan de slag met een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Culemborg en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-culemborg

Zonnescherm laten plaatsen in Culemborg

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Culemborg door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en praktische manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Culemborg en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de plissés zoals overeengekomen. Toets of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Culemborg

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Culemborg wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende artikelen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 – €2800. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Advies: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €875 tot €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen schommelen tussen de €325 t/m €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Culemborg biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven liggen tussen de €400 – €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €290 – €1375 voor rolluiken bestellen in Culemborg.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten liggen tussen de €710 – €1825.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Culemborg: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen komen uit tussen de €360 en €900. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €57,50 tot €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Culemborg: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €95 oplopend tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Culemborg: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen als aluminium, hout, PVC, bamboe, kunststof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €72,5 oplopend tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, stof, kunststof, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Culemborg inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €490 en lopen op tot €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Culemborg zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei thema’s: het soort model, de materiaalkeuze, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Culemborg in april 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€855 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €155
Lamellen250 x 150 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €310
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Culemborg. In de tabel hieronder vergelijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Praxis, Hubo en Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Weinor, Bece, Deponti, Roma & Dickson, Sunway, Copaco, Swela, Lumenguard, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Culemborg

Goedkope zonwering kopen in Culemborg? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook fabrikanten en verkopers in Vijfheerenlanden, Buren en Tiel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Culemborg?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De standaard onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €205 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €795). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, designs en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Culemborg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Culemborg. In dat geval komt in capabele professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het zonnescherm op de juiste manier installeren. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107

Plaats een reactie