Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Groningen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Groningen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Het is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke modellen. Via deze website vind je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij check je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Groningen (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-groningen

Zonnescherm laten plaatsen in Groningen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Groningen via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles juist opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel leveranciers uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Groningen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de plissés op de gewenste manier. Test of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Groningen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Groningen is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten. De kosten variëren tussen de €400 tot €2675. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten bedragen tussen de €900 t/m €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen tussen de €325 t/m €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Groningen is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot zo’n €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €340 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Groningen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven liggen tussen de €630 t/m €1775.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Groningen: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties liggen tussen de €390 tot €900. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse modellen zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €55,00 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Groningen: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Assortiment in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €105 tot +/- €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot +/- €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Groningen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals aluminium, PVC, stof, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €72,5 tot wel €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals stof, kunststof, pvc, hout, bamboe. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Groningen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij om en nabij de €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Groningen zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en het soort bediening. In het schema hierna verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Groningen in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2325
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €145
Lamellen150 x 100 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Groningen. In het overzicht hierna delen we uitleg over de grootste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma en Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti, Husol & Sunway, Copaco, Swela, Milano, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Groningen

Goedkope zonwering kopen in Groningen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder delen we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook leveranciers en winkels in Eemsdelta, Pekela en Veendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering hangt af van de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, modellen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Groningen?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €600. Screens €225 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een basis rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €765). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Groningen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Groningen. Er komt dan een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert de zonwering op de juiste wijze vastzetten. Zo ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9700, 9701, 9702, 9703, 9704, 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9716, 9717, 9718, 9721, 9722, 9723, 9724, 9725, 9726, 9727, 9728, 9731, 9732, 9733, 9734, 9735, 9736, 9737, 9738, 9741, 9742, 9743, 9744, 9745, 9746, 9747Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie