Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Annen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Sint Annen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke soorten. Via onze site kan je aan de slag met een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien check je een kostenindicatie en adressen van erkende zonwering specialisten in Sint Annen en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-sint-annen

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Annen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Annen door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het product fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sint Annen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Sint Annen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Sint Annen is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €225 – €2500. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest verkochte oplossingen.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Belangrijk: het doek kan kapot waaien bij wind. De prijzen variëren tussen de €850 tot zo’n €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €475 tot wel €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Sint Annen is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €400 – €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten schommelen tussen de €360 en €1450 voor rolluiken bestellen in Sint Annen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de sfeer van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven bedragen tussen de €740 tot €1825.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Sint Annen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €390 tot €800. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte types.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €60,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Annen: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en rustieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €110 tot wel €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €57,5 oplopend tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Sint Annen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel modellen en materialen zoals PVC, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van kunststof, pvc, stof, bamboe, hout. Ideaal voor grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €85 en lopen op tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Annen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten vanaf €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Sint Annen zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal opties: het soort systeem, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. Hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sint Annen in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2050
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1400
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €155
Lamellen200 x 180 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sint Annen. In de volgende tabel vergelijk je informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Praxis, Hubo & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Overige merken: Deponti, Bece, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint & Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Groningen

Goedkope zonwering kopen in Sint Annen? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel vind je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Winneweer, Thesinge en Lellens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sint Annen?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €255 per raam. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €760). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, dessins en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Sint Annen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Sint Annen. Dan komt er een lokale expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de vakman het systeem op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van goede zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger is werkbaar, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9796

Plaats een reactie