Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lageland vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Lageland? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Lageland en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-lageland

Zonnescherm laten plaatsen in Lageland

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lageland door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel leveranciers in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Lageland en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De vakman levert het zonneschermen of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lageland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Lageland wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse varianten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze prints en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 tot €2500. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire keuzes.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven komen uit tussen de €925 tot €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €425 en €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Lageland is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €250 en €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €370 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Lageland.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten komen uit tussen de €740 t/m €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Lageland: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €380 tot €950. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €52,50 en €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lageland: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een luxe en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €95 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met prijsindicaties van €47,5 tot +/- €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lageland: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden mega veel systemen en materialen zoals stof, aluminium, PVC, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op prijsindicaties van €75 tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals kunststof, hout, stof, pvc, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij om en nabij de €50 en lopen op tot €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Lageland professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €460 en kunnen oplopen tot €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Lageland bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: de productcategorie, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het volgende blokje tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lageland in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2100
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1525
Screenstot 4 meter breed€255 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €170
Lamellen180 x 180 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lageland. In het volgende schema vind je informatie over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis en Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Roma, Deponti, Bece, Husol en Copaco, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Groningen

Goedkope zonwering kopen in Lageland? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema vergelijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker check je ook monteurs en verkopers in Woudbloem, Lageland en Froombosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Lageland?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Screens €285 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een instap-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €805). Betaalbare opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, motiefjes en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Lageland?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Lageland. In die situaties komt een gediplomeerde expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem vakkundig installeren. Zo ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt prima, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9622

Plaats een reactie