Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Froombosch vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Froombosch? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een screen werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Via onze site bieden we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze delen we een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Froombosch (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-froombosch

Zonnescherm laten plaatsen in Froombosch

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Froombosch middels een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Froombosch en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De specialist levert het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of het volgens de handleiding is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Froombosch

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Froombosch werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele systemen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €2575. In onderstaande alinea behandelen we de meest verkochte oplossingen.

Kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €875 tot wel €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen bedragen tussen de €375 en €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Froombosch biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €325 tot wel €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten bedragen tussen de €310 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Froombosch.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden het karakter van van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten komen uit tussen de €720 t/m €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Froombosch: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €370 – €850. In deze koopgids delen we veel info over de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €55,00 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Froombosch: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op tarieven van €115 tot wel €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een prijskaartje van €57,5 tot zo’n €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Froombosch: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden gigantisch veel soorten en materialen als bijv. kunststof, bamboe, aluminium, stof, PVC. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijs van €75 tot zo’n €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals aluminium, bamboe, pvc, hout, stof. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €65 en kunnen oplopen tot €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Froombosch voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Froombosch geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het soort systeem, het materiaal, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het volgende schema bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Froombosch in juli 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Froombosch. Hierna verstrekken we een aanvulling op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Roma, Toppoint, Bece, Novoferm en Schlappi, Dickson, Swela, Copaco, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Froombosch? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vind je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vergelijk je ook installatiepartners en shops in Scharmer, Slochteren en Harkstede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Froombosch?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De actuele investeringen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €215 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale lengte, soort bediening, materiaalgebruik, dessins en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Froombosch?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Froombosch. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het zonnescherm volgens de documentatie bevestigen. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9619

Plaats een reactie