Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Onnen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Onnen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal geven we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bieden we gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Onnen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-onnen

Zonnescherm laten plaatsen in Onnen

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Onnen door een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Onnen en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De vakman levert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer of de totale constructie correct is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Onnen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Onnen is het meest doeltreffend om de temperatuur in de woning te beperken. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 – €2825. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest verkochte systemen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Let op: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €800 en €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten liggen tussen de €350 tot €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Onnen biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen bedragen tussen de €350 t/m €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten komen uit tussen de €310 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Onnen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het gebouw. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen bedragen tussen de €720 tot zo’n €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Onnen: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €380 tot €825. Bijgaand behandelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in velerlei designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, verduisterende, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €45,00 en €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Onnen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op tarieven van €115 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijzen van €57,5 tot +/- €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Onnen: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen als o.a. hout, kunststof, stof, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op tarieven van €65 oplopend tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. bamboe, aluminium, pvc, kunststof, stof. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij gemiddeld €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Onnen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij om en nabij de €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Onnen zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, rolhor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type weert muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende zaken: het soort product, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Onnen in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €155
Lamellen100 x 50 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Onnen. In het volgende blokje verstrekken we een toelichting op de grootste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, IKEA, Praxis & Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Zie ook: Toppoint, Weinor, Roma, Deponti, Husol, Bece en Dickson, Swela, Milano, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Groningen

Goedkope zonwering kopen in Onnen? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tref je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook installatiepartners en bedrijven in Vriescheloo, Glimmen en Matsloot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, motiefjes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Onnen?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je ongeveer €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €795). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaaltypes, designs en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Onnen?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Onnen. Hierbij komt er een gediplomeerde montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten goed vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9755

Plaats een reactie