Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Glimmen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Glimmen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke producten. Via onze site delen we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Glimmen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-glimmen

Zonnescherm laten plaatsen in Glimmen

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Glimmen via een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Glimmen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist monteert de screens of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Glimmen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Glimmen is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 t/m €2750. In het volgende gedeelte behandelen we de meest geziene oplossingen.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten liggen tussen de €900 t/m €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €400 t/m €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Glimmen biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen zo tussen de €275 tot zo’n €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen komen uit tussen de €280 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Glimmen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen schommelen tussen de €610 tot zo’n €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Glimmen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 tot €850. In het onderstaande stuk bespreken we de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €45,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Glimmen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht kosten van €95 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijzen van €55 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Glimmen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. hout, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht tarieven van €77,5 tot wel €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, hout, stof, kunststof, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Glimmen in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij circa €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Glimmen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, rolhor, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij circa €82,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Te monteren op: schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal thema’s: het type model, type materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het volgende blokje tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Glimmen in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1275
Screenstot 4 meter breed€255 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €150
Lamellen250 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Glimmen. In de tabel hierna verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Check ook: Toppoint, Bece, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti en Lumenguard, Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Groningen

Goedkope zonwering kopen in Glimmen? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met leveranciers en bedrijven in Matsloot, Eelde en Haren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest verkochte soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Glimmen?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte kosten tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €240 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €770). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €125 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Glimmen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Glimmen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele expert die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met slinger of band is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9756

Plaats een reactie