Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Thesinge vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Thesinge? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke systemen. Op deze pagina geven we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Thesinge en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-thesinge

Zonnescherm laten plaatsen in Thesinge

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Thesinge via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit de buurt. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Thesinge en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De installateur hangt het knikarmscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Thesinge

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Thesinge wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €500 tot zo’n €2525. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de beste toepassingen.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven onder het raam. Belangrijk: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €300 tot wel €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Thesinge is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €325 tot €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €330 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Thesinge.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de authenticiteit van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €730 en €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Thesinge: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen bedragen tussen de €320 tot €825. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €50,00 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Thesinge: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €115 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijsindicaties van €50 tot wel €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Thesinge: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als onder andere PVC, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met tarieven van €70 tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van hout, pvc, kunststof, aluminium, stof. Ideaal voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Thesinge op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Thesinge zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het artikel, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Thesinge in juli 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €140
Lamellen180 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Thesinge. In de tabel hierna bieden wij informatie over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach & Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Toppoint, Roma, Novoferm, Deponti, Bece, Husol & Milano, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Groningen

Goedkope zonwering kopen in Thesinge? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook installatiepartners en shops in Lellens, Garmerwolde en Woltersum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw stijl. We beschrijven nu de beste soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Thesinge?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €245 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €775). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, het formaat, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleur en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Thesinge?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Thesinge. Dan komt er een ervaren professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het model juist installeren. Op die manier geniet je altijd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9797

Plaats een reactie